• Bálint Vojnits

Saját vállalkozásaim, projektek, amikre büszke vagyok

Frissítve: 2020. jún 8.

Az alább bemutatott cégek és projektek egy részét eladtam, egy része elmúlt, egy része ma is működik. Bármit csináltam, mindig az értékteremtés és a tanulás volt a fő célom.


Nasdaq Entrepreneurial Center - business coaching San Francisco


Nagy örömömre szolgál, hogy már negyedik éve aktív részese lehetek egy olyan világméretű projektnek, melynek célja, hogy 2000 technológiai startup-ot segítsen az amerikai piacra lépésben. Ehhez persze kell egy NASDAQ, meg úgy 70 milliárd dollár. Úgynevezett vezető growth coach-ként a feladatom technológiai startupok amerikai piacra lépésének támogatása. Téged is érdekel a lehetőség? Jelentkezz itt...Datamindly - adatvezérelt online marketing ügynökség San Francisco - Budapest

A Datamindly adatbányászokból, elemzőkből, pszichológusokból és marketingesekből álló nemeztközi csapat, aki adatvezérelt online marketing auditokat, online piacralépések megvalósításait, adatvezérelt kivitelezési terveket készít ambíciózus online célok eléréséhez.

A Design Your Life mögött álló ügynökség.Travelution - Online networking marketing Svájc

A svájci központú Fireflies utazási irodahálózatnak 70.000 tagja volt, online jelenlét nélkül, amikor azt a megbízást kaptam, hogy találjak ki, tervezzek meg és menedzslejek le egy olyan digitális ökoszisztémát, amivel egy több százezres, folyamtosan bővülő utazó -és üzleti közösség, ugyanazon márka alatt, egymást támogtva a csapat létszámát sokszorosára tudja növeszteni azzal, hogy kihasználja az adatvezérelt internetes és mobil technológiák előnyeit. Amikor a koncepció a fejemben összeállt, hogy miről is szól majd a Travelution.me, ezt a videót küldtem el a megbízóknak. Az ötletet azonnal megvették. Ennek a munkának az eredményét láthatod. Hogy miről szól, ez, arról tájékozódj a travelution.me/manofthetaste oldalon keresztül.Thyme Kitchen & Delicatesse - Étterem Budapest

Teenagerként volt, hogy saját étteremről álmodtam. Kíváncsi voltam, hogy milyen kihívásokat rejt a turisztikán belül a vendéglátó piac. Valóban különleges érzés, amikor száz ember jóízűen eszik, iszik, szórakozik "nálad".

Budapest belvárosában, a Gozsdu Udvarban nyitottam meg 100 fős melegkonyhás éttermemet 2013-ban, ami jellegében egy spanyol tapaszbár volt. A nyitást követő egy év után olyan forgalmunk volt, hogy hétvégékre 2 hétre előre kellett helyet foglalni. Nem csoda, hogy másnak is megtetszett...findlost24 - Mobil alkalmazás18 nyelven

London

A findlost 24 a közösség erejével segített megtalálni az elveszett értékeket. A mobil alkalmazás különlegessége volt, hogy a működési model egyrész geolokációs mobil technológiára épült, másrészt az úgynevezett user generated content-re (UGC). A mobil alklamazás megtalálható az iOS és Android áruházakban is, ingyenesen használható. Az alkalmazás piacravitele sikeresen megtörtént 2014-ben, számos pitch versenyt nyertem vele USA-ban és Londonban is, azonban befektetés hiányában a projekt fókuszt vesztett. A projekt jelenleg parkolópályán van és keresi az új piacralépés lehetőségét és az új befektetőit. :-)


Startup mentorálás Budapest

A társadalmi felelőségvállalás már kezdő vállalkozóként kialakult bennem. Később ez teljesen beépült az üzleti modelljeimbe. Ja. Nekem fontos, hogy visszaadjak a társadalomnak. 2014-2015-ben leginkább úgy tudtam támogatni az akkori hazai Startup Ökoszisztéma fejlődését, hogy minden hónapban egy-egy startup-ot segítettem a nemzetközi piacralépésben (Go to market).Ezek között számos olyan startup is volt, akik nemzetközi szintéren is kimagasló eredményeket értek el. Ennek elismerésül kaptam ezt az elismerő oklevelet a Magyar Innovációs Hivataltól.


Crowdsourcing - Online innovációs platform Budapest

Amikor az úgynevezett sharing economy elindult Amerikában, és az open innovation platformok felívelőben voltak, építettem egy olyan crowdsourcing online platformot, amin keresztül nemzetközi márkák tudták bevonni a világháló közösségét a kreatív munkavégzésbe, ezzel lebontva a helybeli, időbeli és leginkább a kapacitásbeli korlátaikat.

Mielőtt a projektet értékesítettem, hozott pár millió forint bevételt nekem is :-)


Oktatás - Online Vállalkozók iskolája Budapest

2012-ben alapítottam meg a CONCILIUMOT. A Concilium az első olyan hazai akkreditált, diplomát adó, felsőoktatási intézmény volt, ahol nem akadémiai hátterű oktatók, hanem a napi gyakorlatot jól ismerő, első és második számú vezetők (CEO, COO, CFO) oktatták az online vállalkozókat. A pénzügyi és morális válság a projektet sajnos tönkrevágta, így a szponzorok a projektből szégyen-szemre kihátráltak. Az iskolát nem akartam saját pénzből tovább finanszírozni. Azóta ennek az isoklának a példájára számos sikeres felsőoktatási intézmény jött létre, követve a CONSiLIUM modelljét. Ez viszont örömmel tölt el, hiszen biztosan tudom, hogy igazi értéket teremtettem.Human Value International - Szervezetfejlesztés Magyarország - Bulgária - Románia - Szerbia - Cyprus - Kalifornia

A Human Value International egy fejvadászattal és szervezetfejlesztési tanácsadással foglalkozó nemzetközi tanácsadó vállalat volt, amit 2001-ben alapítottam. 2005-ben már 5 országban, 5 country managerrel, 38 emberrel voltunk jelen. 15 különböző üzleti szektorban, több mint 500 change management projektet vezényeltünk le nemzetközi szinten és több, mint 10 millió dolláros bevételt generáltunk. 2010-ben eladtam.
Ha szívesen olvasnál, vagy hallgatnál engem máskor is, akkor e-mailben értesítelek a legfrissebb blogjaimról. Ok?

RENDBEN

123 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Vojnits Bálint

Copyright © 2019 Design Your Life – Minden jog fenntartva